Cover overlay

Welkom bij ZFM Zandvoort


ZFM Zandvoort is lokale radio, TV en Social media met 24 uur per dag al het nieuws uit Zandvoort en de beste muziek vanuit de leukste badplaats Zandvoort aan Zee!

                      


Het laatste nieuws uit Zandvoort

ZFM Zandvoort heeft voor jou 24 uur per dag het nieuws uit Zandvoort en de lekkerste muziek. Kijk en luister naar ZFM ook via onze Studiocam ZFM

Inloopavond vernieuwing Boulevard De Favauge

Boulevard De Favauge is aan vernieuwing toe en daarom ook is de gemeente Zandvoort van plan deze opnieuw in te richten. Voor de werkzaamheden aan de Boulevard Paulus Loot is al uitgebreid door Zandvoorters en andere belanghebbenden meegedacht. Deze kennis is meegenomen in een schetsontwerp dat nu gemaakt is voor de Boulevard De Favauge. De gemeente wil dit ontwerp graag samen met alle inwoners en belanghebbenden verder uitwerken.

Wilt u ook meedenken over hoe de Boulevard De Favauge eruit moet komen te zien? Op donderdag 25 april 2024 is er een inloopavond voor alle inwoners van Zandvoort. Deze avond zal plaatsvinden in de Blauwe Tram (Louis Davidscarré 1). U kunt op elk gewenst tijdstip tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnenlopen. 

Er staan borden met het ontwerp in de ruimte opgesteld en kunt u in gesprek met het projectteam. Ook wordt er om 19.30 uur, 20.00 uur, en 20.30 uur een korte presentatie gegeven. 

Vervolg

Meer informatie en de complete planning van de vernieuwing van de boulevard kunt u vinden op de website van de gemeente https://zandvoort.nl/vernieuwing-metropoolboulevard . Daar kunt u ook van maandag 22 april 2024 tot en met maandag 20 mei 2024 het ontwerp bekijken en uw reactie achterlaten.

16 apr 2024 om 09.43 uur

Man wint Jackpot in Zandvoort, beste vriend pasgeleden ook

Een 42-jarige man uit Uitgeest heeft zaterdagavond de landelijke Mega Jackpot bij Ultimate Poker gewonnen in de Zandvoortse vestiging van Holland Casino. Die stond op dat moment op bijna €170.000,-. Bijzonder detail: zijn beste vriend die ook mee was, won aan dezelfde tafel enkele weken geleden ook een Jackpot. Het was even na half twaalf toen de Uitgeester bij het pokerspel een kaartcombinatie van ruiten 7 en 8 kreeg. De flop was een 9, 10 en boer, ook ruiten. De bank had een kaartcombinatie van ruiten zes en schoppen zes. De man won daarmee niet alleen het spel, maar ook de Mega Jackpot viel. Hij won om precies te zijn een bedrag van €169.855,- Beste vriend Maar de 42-jarige man was niet de enige. Ook zijn beste vriend won aan precies dezelfde tafel enkele weken geleden de Jackpot: de iets kleinere Major Jackpot van ongeveer €28.000,-. De winnaar van afgelopen zaterdagavond: “Ik zag direct dat het een bijzondere hand was, maar dat het ook de Mega Jackpot was, was wel een verrassing. Met een vakantie en een verbouwing in het verschiet, komt het wel van pas.” De vrienden hopen dat een derde aanwezige vriend de volgende keer ook een jackpot wint.
15 apr 2024 om 06.51 uur

Theatervoorstelling 'Foto's die vervagen' in het Zandvoorts Museum

Komt u ook kijken naar het indrukwekkende theaterstuk 'Foto's die vervagen' van Fred Rosenhart? U bent op vrijdagavond 3 mei van harte welkom in het Zandvoorts Museum. Graag wel aanmelden via info@zandvoortsmuseum.nl.

De familie Waterman was een Amsterdams gezin. De vader was zeer actief in de Joodse gemeenschap, ook tijdens de oorlog. Omdat hij een bekende Jood was, werd het uiteindelijk te gevaarlijk en moest het gezin onderduiken. Vanwege de veiligheid werd het gezin gesplitst. De kinderen gingen naar een adres in Amsterdam, dat nog steeds niet bekend is. De ouders gingen naar Heiloo, waar ze vier verschillende adressen hadden en uiteindelijk terecht zijn gekomen op de Spoorlaan in Heiloo. De kinderen echter zijn verraden en omgebracht in Sobibor in 1943.

Foto’s die vervagen speelt 25 jaar na de oorlog. Het werkt toe naar een ontmoeting tussen mevrouw Waterman en de onderduikvader, die de kinderen, voordat ze werden verraden, liefdevol verzorgd heeft. Het is heftig, maar mooi. 

U bent op vrijdagavond 3 mei van harte welkom in het Zandvoorts Museum. De voorstelling is van 19.00 uur tot 21.00 uur en de toegang gratis. Wel is aanmelden van te voren verplicht. Dat kan via info@zandvoortsmuseum.nl en laat weten dat u komt!

13 apr 2024 om 08.04 uur

Volgende week Bloemencorso Bollenstreek 2024

Het Bloemencorso Bollenstreek rijdt op zaterdag 20 april 2024 zijn kleurrijke tocht van Noordwijk naar Haarlem. De avond ervoor rijdt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Uiteraard wordt dit weer het mooiste corso ooit! Er wordt op gerekend dat dit unieke gratis voorjaarsevenement weer tot grote bezoekersaantallen zal leiden. Menige corsofan van jong tot oud heeft het Bloemencorso Bollenstreek immers in zijn hart gesloten en ziet ditmaal ook de eigen praalwagen Corsofans voorbij trekken in de optocht!

Wat 1947 begonnen is met amaryllis en hyacintenkweker Willem Warmenhoven uit Hillegom, die op zijn vrachtwagentje een walvis maakte van blauwe en witte hyacinten en daarmee van Hillegom naar Lisse reed, is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Het Bloemencorso Bollenstreek is zonder meer het grootste voorjaarsevenement noemen dat er bestaat met een ongekende nationale en internationale allure.

Corsobeleving

Het spreekt voor zich dat in het voorjaar van 2024 weer kleurrijk wordt uitgepakt met de bedoeling alle corsofans weer optimaal te laten genieten. Vrijdagmiddag 19 april worden de praalwagens en luxe wagens opgesteld in Noordwijkerhout wat vanaf 15.30 uur unieke fotomomenten zal opleveren. Aansluitend rijdt het corso ’s avonds feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. Zaterdag 20 april rijdt het Bloemencorso Bollenstreek zijn meer dan 40 km lange kleurrijke route van Noordwijk naar Haarlem. In de stoet rijden vijftien praalwagens mee en zo’n dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, begeleid door muziekkorpsen wat het extra feestelijk maakt. 

Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers. En of het allemaal nog niet genoeg is wordt het corsofeestje op zondag 21 april nog verder gevierd in de binnenstad van Haarlem, waar de praalwagens nog tot 17.00 uur te bewonderen zijn. 

Kijk voor meer informatie op https://bloemencorso-bollenstreek.nl/ en volg alle corsonieuwtjes over extra jubileumactiviteiten op de social media van het Bloemencorso Bollenstreek. 

Foto: Corsowagen 2018 - Archief Bloemencorso Bollenstreek

13 apr 2024 om 07.22 uur

Honden in de zomerperiode wel na 19.00 uur welkom op het strand

Wandelen met je hond over het strand is een heerlijk uitje en meeste honden zijn hier dan ook gek op!  Het strand is als geheel aangewezen als losloopplaats en ze hoeven dan ook niet aangelijnd te zijn mits ze goed onder appèl staan.  Ze zijn welkom in Zandvoort, maar er gelden wel extra regels!

Vanaf maandag 15 april tot 1 oktober mogen honden tussen 09.00 uur en 19.00 uur niet op het strand komen. Buiten deze tijden zijn ze wel welkom op het strand. Wil je gedurende deze periode toch tussen 09.00 uur en 19.00 uur met je hond op het strand wandelen? Dan is dat mogelijk op het strand voorbij Parnassia in Bloemendaal aan Zee.

Tips! Ga je met je hond wandelen, dan kun je het volgende doen om rekening te houden met mens en natuur:

● Houd je aan de aanwijzingen op de borden

● Houd je hond aan de lijn. Er zijn vaak aangewezen losloopgebieden waar je hond wel vrij mag rondlopen

● Blijf op de paden binnen de opengestelde gebieden

● Ruim hondenpoep op

Op het hele strand geldt een opruimplicht van hondenpoep en ben je verplicht zelf opruimmiddelen bij je te hebben. Je moet deze op verzoek kunnen tonen aan een opsporingsambtenaar. En binnen de bebouwde kom in Zandvoort is het het hele jaar verboden om de hond los te laten lopen. 

Foto: Philo van Lenning

12 apr 2024 om 14.10 uur

Wensen nieuwe speelplekken verwerkt in ontwerpen

Deze zomer worden een aantal speelplekken in ons dorp opnieuw ingericht. Daarvoor vroeg de gemeente eerder aan de inwoners om samen met hun kinderen mee te denken over het ontwerp. Er zijn veel verlanglijstjes ingestuurd, met veel leuke ideeën waarmee de gemeente aan de slag zijn gegaan. De wensen op de verlanglijstjes en de uitkomsten van de vragensessies, online en op locatie, zijn gebruikt voor de ‘flitsontwerpsessies’. 

Tijdens deze online sessies heeft Kompan, het bedrijf dat de speeltuinen zal aanleggen, samen met de deelnemers 3D-tekeningen gemaakt. Projectmanager Altan Ceylan: “Aan het einde waren de deelnemers super blij met de ontwerpen. We kregen complimenten dat we echt samen met hen iets tofs gaan neerzetten."

Schommelen, glijden en klimmen

Van de tekeningen zijn nu de definitieve ontwerpen gemaakt. Op het Schelpenplein komt, zoals de bewoners het liefst willen, een speelhuisje met een glijbaan. De speeltuin aan het Schelpenplein krijgt een zachte zwart/rode valondergrond met een speelhuisje met glijbaantje voor peuters en kleuters.

In de Secretaris Bosmanstraat staat een schommel bovenaan de verlanglijst. Maar daarnaast is er nog genoeg ruimte voor een klimrek en een groter klimtoestel met glijbaan. Tussen deze speeltoestellen ligt straks zelfs een circuit waarop de kinderen met hun skelter, step of (loop)fiets kunnen racen. De speeltuin aan de Secretaris Bosmanstraat krijgt een blauwe valondergrond met een speelhuis met glijbaan, een wipkip in de vorm van een auto, een klimrek en een schommel. 

In de Martinus Nijhoffstraat en Helmersstraat staan ook schommels op de verlanglijst, maar mogen volgens de bewoners ook een glijbaan en klimrek niet ontbreken. Er komen een aantal uitdagende klimtoestellen waar ook wat oudere kinderen veel plezier aan kunnen beleven. De speeltuin aan de Martinus Nijhoffstraat wordt ingericht met een klim-en-spring parcours, een grote glijbaan, diverse schommels, klimrekken, en een speelhuisje met glijstangen.

Meer informatie

U leest meer over de vernieuwing van de speelplekken in Zandvoort op de projectpagina van de gemeente: https://zandvoort.nl/vernieuwing-sport-en-speelplekken

12 apr 2024 om 13.57 uur

Onderwerpen ZFM Goedemorgen Zandvoort

Elke zaterdagmorgen kun je bij radio ZFM Zandvoort tussen 10.00 uur en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Zandvoort (GMZ). De radio-uitzending komt dit keer live vanuit onze radio-studio aan de Tolweg 10A (vanwege weekendje weg van Rabbel). Je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen. 

Zaterdag 13 april 2024 de volgende onderwerpen:

- 10.05 uur Amanda Pellerin wil bioscoop in Circus Zandvoort terug

- 10.20 uur Jan-Hilco Dietz over nieuwe voorstelling Hildering

- 10.40 uur 30 jaar Ducky Duck met Herman van der Zwet (die gaat stoppen)

- 11.05 uur Wethouder Gert Jan Bluijs over HDMZ (mogelijk nieuwe onderkomen Zandvoorts Museum?) en verbouwing De Krocht

- 11.20 uur Karina Veeren in gesprek met Jessie Molenaar, die loopt voor goede doel

- 11.40 uur Roy van Buuringen heeft nieuws over buurtfeest Zandvoort Noord 1 juni

De presentatie is in handen van Roy Dongen en de techniek en muziek wordt verzorgd door Jelmer Koper.

Luister je ook mee? Dat kan o.a. via:

* 106.9 FM (ether)

* www.zfm-live.nl

* ZFM-TV kanaal 40 (Ziggo) en kanaal 1367 (KPN)

* DAB+ 6A (Regio Kennemerland)

* De app van ZFM Zandvoort (o.a. gratis te downloaden in de Playstore of kijk op de webapp https://bit.ly/Webapp-ZFM

Tot zaterdag!

12 apr 2024 om 13.33 uur

Datum F1 Heineken Dutch Grand Prix 2025 bekend

De FOM, Formula One Management, heeft vrijdag 12 april 2024 bekend gemaakt dat de 2025 Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaatsvindt op zondag 31 augustus. Daarmee valt de Grand Prix van dat jaar in het eerste weekend na de zomervakantie in regio Noord. De Dutch Grand Prix organisatie verwacht weer veel animo van de fans.

De Grand Prix voor 2024 is lang geleden uitverkocht voor reguliere weekendkaarten. Voor de liefhebbers bestaat de kans om er in 2025 weer bij te zijn in het weekend. De kaartverkoop voor 2025 start namelijk eind augustus van dit jaar. 

2024 kaarten voor Super Friday

Het programma en de kaartverkoop voor de succesvolle ‘Dutch Grand Prix Super Friday’ van dit jaar maakt de organisatie binnenkort bekend. Op het programma van die dag staan onder andere de eerste trainingen van de Formula 1, races van de Porsche Super Cup en de F1 Academy. In combinatie met baanbrekend entertainment, voor een betaalbare prijs, zet de DGP-organisatie een volgende stap in de ontwikkeling Super Friday. 

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, kijkt niet alleen uit naar 2024 maar ook naar 2025. “We zijn al begonnen met de voorbereidingen voor dit jaar en dat ziet er veelbelovend uit. Ondertussen staan we met Formula One in Zandvoort goed op de kaart en we zijn blij met de datum voor 2025."

Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort voegt toe: “We zijn verheugd om ook dan de koningsklasse van de autosport weer in ons dorp te ontvangen. Deze datum sluit aan op de zomervakantie waardoor ons seizoen verlengd wordt. Zandvoort staat wederom klaar om alle racefans te ontvangen.”

12 apr 2024 om 13.14 uur

Proëzie Marco Termes

Elke laatste zaterdag van de maand tussen 16.00 uur en 17.00 uur hoor je proëzie van dichter en schrijver Marco Termes in het ZFM radioprogramma 'Zandvoort op zaterdag'.

Gemist? lees en luister terug via Proëzie Marco Termes  

Luister en kijk ZFM Live

Ether 106.9 FM                                       Ziggo Radio Kanaal (1)915                 Ziggo TV Kanaal 40                             Internet luister en kijk live en TuneIn DAB Kanaal 6A regio Haarlem            KPN Kanaal 1067 (radio) en 1367 (TV)